28 Kasım 2018 Çarşamba

Kente dair...


Büyük şehirlerin büyük olanakları, büyük fırsatları olur diye düşünülür hep...
"Köylerden şehirlere göç" büyük olanaklara ulaşma isteği barındıran büyük hayallerin sonucudur...

Öncelikli hedef çok kazandıran bir iş olsa da, bu hedefin arkasında hayal edilen; lüks lokantalarda yemek yemek, sinema, tiyatro, konser etkinliklerine katılmak, sergiler, imza günleri gibi sanatsal etkinlikleri canlı canlı yaşamak, sosyal çevrede iyi bir yer edinmek, gönlünce gezip tozmak, kazandığını keyfince harcayabilmektir belki de...

Gerçekten büyük şehirlerin büyük olanakları vardır...
Vardır ama kaç kişi ne kadar faydalanır bilinmez...

Örneğin; kent yaşamında, kent vizyonunu, hemşehrilik bilincini, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve daha iyi yaşanabilir kentleri şekillendirebilmek için Kent Konseyleri vardır.
Ve Kent Konseylerinin faaliyetleri sonunda ulaştıkları görüşlerini, yönetsel anlamda da Belediye Meclislerine iletme şansları...

Kent Konseylerinin çoğu etkinliği de ücretsizdir üstelik...
Karşıyaka Kent Konseyinin düzenlediği Şarbon Paneli gibi.

27 Kasım'da gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak katıldığım Panelde; Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent BAYSAL ve Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Hatice ŞİMŞEK KESKİN Hocalarımız ile birlikte, Oturum Başkanımız Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü ÖZER Hocamız yönetiminde, Şarbon'u konuştuk.
Beklenenin altında katılımla ama çok ilgili bir katılımcı kitlesi ile tamamlanan Panel gerçekten de çok başarılı bir çalışmaydı.

Bu panel ile, aslında günlerce medyada yer aldığı halde, halen insanların tam ve doğru bilgiye ulaşamamış olduğunu fark ettik. Ve geçti gitti demeden bu gibi konularda, halk sağlığına yönelik bilgilendirmelerin yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.
Tek Tıp Tek Sağlık ve Gıda Güvenliğine dair taleplerin ve uygulamaların süreklilik gerektirdiğinin altını çizdik...
Panele katılan her insanın yakın çevresi ile bu bilgileri paylaşacağını düşünerek mutlu olduk.

Panel için çok emek harcayan başta Diş Hekimi Nihat YİĞİT olmak üzere Karşıyaka Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubuna ve Kent Konseyi Başkanına  ayrı ayrı teşekkürler.
Sizler kentin olanaklarını halkla buluşturmaya gönüllü olduğunuz sürece kentli olma bilinci er ya da geç artacaktır...

Veteriner Hekim Dr. Ebru TONG



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Sahiplerine Yönelik Bilgiler

Hayvan Sahiplenmeden Yapabileceklerimiz