14 Temmuz 2018 Cumartesi

Eda ile Ponpon Turgutlu'da


Eda ile Ponpon'un serüveni, 2009 yılında başlamıştı.
Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği Başkanlığım sırasında hayvan sevgisine dair çocuklarda ve ailelerinde farkındalık yaratmak amacıyla yazdığım kitap, ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırıldı. 10.000 adet basılan kitap, o yıl ilköğretim okullarında dağıtıldı.

Kitabın kahramanları Eda ile Ponpon'un hikayesi, hayvan sahiplenmek için bakımevleri ya da sokaktaki sahipsiz hayvanlara öncelik verilmesi üzerine kurulu... 


Ne mutlu bana ki; Hayvan sahiplenme sürecini çocuklarımıza anlatmayı hedeflediğim "Eda ile Ponpon", hayvan sevgisini pekiştirmeye yönelik bir seri olarak çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Ülke genelinde pek çok kişi ve kurumdan beğeni alan çalışma, bugün üç kitaplık bir seri oldu...

Eda ile Ponpon'un maceraları; "Ponpon Evimizde" ve "Ponpon Hasta mı?" ile sürüyor.

Serinin ikinci kitabı olan “Ponpon Evimizde” ise Petshow Fuarı’nda dağıtılmak üzere Efor Fuarcılık tarafından bastırılmıştı. Sonrasında da “Eda ile Ponpon” ve “Ponpon Evimizde” merkezi Ankara’da bulunan Veteriner Hekimler Derneği ile İzmir Balçova, Konak İlçe Belediyeleri ve son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla pek çok çocuğumuzla buluştu.

Bu kez de Turgutlu Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Benim de Okulum Var" adlı proje çerçevesinde çocuklara ulaşacak...

Projenin gelişiminden, ayrıntılarından ve çok kıymetli paydaşlarından ilerleyen günlerde bahsedeceğim...

Başta Turgutlu Kaymakamı Uğur TURAN olmak üzere emeği geçenlere ve destek olanlara şimdiden çok çok teşekkürler.


Veteriner Hekim Dr. Ebru TONG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Sahiplerine Yönelik Bilgiler

Hayvan Sahiplenmeden Yapabileceklerimiz