3 Eylül 2018 Pazartesi

Sessiz, sakin ama etkili...



Bu hafta sonu Türkiye'nin ilk "Sakin Şehir" ünvanını alan Seferihisar'da adına yakışır bir Çalıştay yapıldı.
SEHAYDER ve Seferihisar Belediyesi'nin ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte hayvan hakları için bir araya gelindi. 
Ben bir Veteriner Hekim olarak; sosyal medyaya, sanal ortamlara, basın aracılığıyla beyanatlara rağmen hayvan haklarına yönelik tüm etkinliklerde hayvan hakları ve halk sağlığı için bir araya gelinmesi gerektiğine inananlardanım.


Seferihisar'daki etkinlikte de yıllardır hayvan haklarına dair ne kadar yol alındığını, nelerin daha yapılması gerektiğini ve hangi yöntemler nasıl uygulanırsa daha hızlı sonuç alınabileceğini hep birlikte değerlendirme şansına sahip olduk.
Yıllardır hayvan haklarını gündemde tutmayı başaran gönüllülerin yanı sıra yeni oluşumlarla hayvan hakları için faaliyet göstermeyi planlayan gönüllüleri bir araya getiren Çalıştay, sessiz sakin tamamlanırken, sonuçlarının etkili ve ses getirici olmasını diliyorum.
Cumartesi günü gün boyu sürerek tamamlanan Çalıştay sonrasında Pazar günü de hayvan haklarına ilişkin farkındalığı, kamuoyunda sürdürülebilir kılmak adına önemli olan, Can Yoldaşım Şenliği gerçekleştirildi.
Başta Belediye Başkanı Tunç SOYER olmak üzere ilçede hayvan hakları için emek harcayan; SEHAYDER Başkanı Fevziye ÖZKAN'a, dernek gönüllülerine ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Dilerim ki, bu şenlik de gelenekselleşir...



Veteriner Hekim Dr. Ebru TONG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Sahiplerine Yönelik Bilgiler

Hayvan Sahiplenmeden Yapabileceklerimiz