21 Ekim 2018 Pazar

İleri geri derken...


Ömrümüze eklenen günlerimiz...
Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi ile oluşan gece ve gündüzün bütün hali...

İnsanların uyanık olarak geçirdikleri zaman diliminde güneşten daha çok yararlanılması amacıyla yaz saati uygulaması olarak bilinen uygulamanın geçmişi 1. Dünya Savaşına kadar uzanıyormuş.
Enerji tasarrufu amacıyla yapılan uygulama ile yaz aylarında ileri alınan saatler, kış saati uygulaması ile de geri alınarak bir anlamda denge sağlanmış oluyor.



Son yıllarda saatler ileri mi geri mi derken, kış saati uygulamasından vazgeçildiği için sabahın kör karanlığında uyanmaya başladık.
Bu durum yıllardır sabah kahvaltısını evde yapıp çıkan bizi de, oldukça olumsuz etkiledi ne yazık ki...
Akşam ne kadar erken uyumuş da olsalar, çocuklar uyandıklarında gün ışığı göremezlerse fizyolojik olarak ayılmaları çok mümkün olmuyor.
Haliyle canları da bir şey yemek istemiyor. Kahvaltı yapsınlar diye ne kadar çabalasak da o alışkanlığı ne yazık ki kaybettik artık.

Kendi kendime "Koştur koştur gidilen işlerimiz ve çalışma hayatımız aslında ne içindi?" diye sorduğumda, yanıtlarımdan biri de; "Vatana millete hayırlı, sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirebilmek" oluyor.
Ve kahvaltı bile yaptıramadığım çocuklarım için doğal olarak endişeleniyorum.

Neyse ki çaresizlikten doğan pek çok iyi fikir var hayatımızda.
Kuru yemişler de bu fikirlerden biri.
İnsan sağlığı için son derece faydalı olan; bitkisel protein, çinko, kalsiyum, vitamin, antioksidan, magnezyum ve mineraller içeren...
Fındık, fıstık, badem ve tabii ki ceviz...

Evden çıkmadan bir miktar kuru yemiş tüketmelerini sağlamak ve yanlarına verdiğimiz atıştırmalıklar içimizi az da olsa rahatlatıyor.

İleri geri derken kaybettiğimiz kahvaltı alışkanlığımızın yerini dolduran kuru yemişleriniz bol,
Sağlık ve afiyetiniz yerinde olsun...

Veteriner Hekim Dr. Ebru TONG




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Sahiplerine Yönelik Bilgiler

Hayvan Sahiplenmeden Yapabileceklerimiz